Goranski park površine 4,5ha se nalazi između stambenih naselja „Tesla“, „Kotež“ i „Misa“ u Pančevu. Koji su 70-ih godina prošlog veka podigli tadašnji aktivisti Pokreta gorana Pančevo. Na samom rubu parka smeštena je železnička stanica „Varoš“ koja ga odvaja od bare „Peskana“ i sportskog centra „Mladost“.

Ovaj park je podignut sa višestrukom namenom (za rekreaciju, sport, odmor, provod i igru dece), međutim zbog dugogodišnjeg ne ulaganja i siromaštva park je u izuzetno lošem stanju, a naročito dečije igralište i betonske staze.

Aktivnosti koje su realizovane ovim projektom su:

-sanacija parkovskog mobilijara (klupa i korpi za otpatke) popravka, postavljanje i farbanje.
-uklanjanje polomljenog granja, smeća,košenje trave,
-obnova dečijeg igrališta (zamena polomljenih ljuljaški i klackalica, farbanje postojećih i farbanje penjalica)
-rekonstrukcija zastora koji je izveden od betonskih ploča.
-postavljanje boksa za kućne ljubimce.

Zbog ispunjenih ekoloških i bezbednosnih standarda, aktivnostima ovog projekta smo postigli da se u nekim granicama vrati prvobitna namena parka. Novina u ovom parku je postavljeni boks za kućne ljubimce. Postavkom ovog boksa posetiocima parka omogućeno je da ostave svoje ljubimce dok šetaju parkom, još jedna od pogodnosti je u tome što psi u boksu mogu biti bez zaštitne korpe.
Veoma je važno istaći da se već posle prvog meseca aktivnosti vratitio kulturni sadržaj i namena parka i da je park počeo da funkcioniše kao obrazovni poligon gde su učenici okolnih škola imali časove u prirodi. Park se odlikuje raznovrsnom florom, koja ne treba biti zapostavlјena.

U aktivnostima uređenja parka bili su uključeni aktivisti Pokreta gorana I centra volontera Pančeva, volonteri ERSTE banke I lokalno stanovništvo.Projekat su podržali:JKP “Higijena”, JKP “Zelenilo”, ERSTE banka, BCIF, RTV “Pančevo” I nedeljni list “Pančevac”