Kampanja „Jelka sa busenom“ je tradicionalna kampanja koju Pokret gorana i centar volontera realizuje pred novogodišnje praznike.
Ovom kampanjom utičemo na podizanje svesti dece i građana o značaju kupovine jelke sa busenom.

U sprovođenje ove kampanje uključujemo predškolske ustanove, u okviru predškolskih ustanova mališani prave ukrase od recikliranog materijala. Te ukrase koristite za kićenje jelki sa busenom, koje izlažemo u holu Gradske uprave.

Aktivisti naše organizacije i članovi „Goranskog omladinskog kluba“ dele građanima edukativni promotivni materijal o značaju kupovine jelke sa busenom.
U decembru mesecu, pred novogodišnje praznike organizujemo takmičenje u kićenju jelki sa busenom u holu Gradske uprave. Svaka predškolska ustanova koja izrazi želju za učešćem u ovoj kampanji dobija po jednu jelku, koju mališani kite ukrasima koje su napravili od reciklažnog materijala..
U toku trajanja kampanje tim-lideri naše organizacije u terminima “Goranskog omladinskog kluba” I u holu Gradske uprave realizuju kreativne radionice za mališane, njihove roditelje i ostale posetioce, sa temom „Pravljenju novogodišnjih ukrasa od reciklažnog materijala“.

-Kampanju podržali:Gradska uprava grada Pančeva, JKP „Zelenilo“ i predškolska ustanova „Dečja radost“.