Pokret gorana i centar volontera Pančeva 21.marta, povodom dolaska proleća organizuje manifestaciju u našem gradu -„Prolećni karneval“. Menifestacija se održava na dve lokacije u Gradskom parku.Manifestacija ima ekološki, etno i kulturno-umetnički karakter. Na lokaciji kod Narodnog muzeja mališani osnovnih škola i vrtića iz Pančeva i okolnih naseljenih mesta predstavljaju se koreografijama, recitalima, proznim delima, horskim kompozicijama, skečevima i glumom, a sve to sa karakterom proleća.

 Cvetna pijaca se održava na potezu od hotela „Sloboda“ do Krsta gde svoje proizvode izlažu cvećari, rasadničari, pčelari, udruženja starih zanata, udruženja za izradu odevnih predmeta, nakita, torbi. Cvetna pijaca ima izložbeno-prodajni karakter, čime se pruža prilika građanima da po promotivnim cenama kupe proizvode koje su vredne ruke naših sugrađana i članova udruženja napravile .

 Od 2013. godine planira se realizacija „Cvetne pjace“ u zatvorenom prostoru, sa trajanjem od nekoliko dana, što je sugestija izlagača i učesnika.
Na ovoj manifestaciji naša organizacija predstavlja aktivnosti, akcije i projekte koje realizujemo u toku godine, kao i one koje planiramo realizovati.