Međunarodni volonterski kampovi predstavljaju kratkoročne volonterske programe koji uključuju tim volontera iz različitih zemalja, okupljenih da  zajedno sa lokalnim stanovništvom rade  na rešavanju prepoznatog specifičnog problema lokalne zajednice.

Oni okupljajulju mlade dobre volje koji imaju želju da urade nešto korisno za druge i njihovu lokalnu sredinu i da na taj način oplemene sebe učinivši mali korak u napretku ka boljem i humanijem svetu sutrašnjice. Ovakvi kampovi traju od 1 do 4 nedelje i najčešće se bave očuvanjem životne sredine, renoviranjem parkova i dvorišta obdaništa i škola, organizovanjem slobodnog vremena za lokalne mališane, arheološkim proučavanjima, ali I pripremom raznih muzičkih koncerata i umetničkih festivala.

Pokret gorana i centar volontera Pančeva je 2008.godine po prvi put organizovao međunarodni radni kamp u Pančevu.
Međunarodni volonterski radni  kamp „Obnovimo Parkove“  uređene su  dve lokacije u Pančevu, u  saradnji sa domaćim i stranim volonterima.

Prvi lokalitet koji je uređen ovim kampom jeste prostor oko zgrade „Doma omladine“. U Domu Omladine, kao jednoj od kulturnih zgrada  kome je, pre svega, cilj okupljanje mladih, izvršeni su radovi u proteklih nekoliko godina. Od tada, zelena površinu koja  okružuje ovaj prostor, pretežno je oštećena. Ovim kampom je ta zelena površina obnovljena i uređena i tom prilikom su postavljanje određene zaštite u cilju daljeg očuvanja te površine. Drugi lokalitet koji je uređen ovim kampom jeste zelena površina kružnog toka na Kotežu.

Učesnicima-volonterima bili su obezbeđeni svi neophodni uslovi (smeštaj, hrana, lična higijena, slobodno vreme, prevoz do terena i izleti).
Ovakva vrsta kampova omogućava mladima da za mala novčana sredstva upoznaju zemlju, kulturu, znamenitosti, sklope inostrana prijatelstva i lepo se zabave.

žUčesnicima-volonterima bili su obezbeđeni svi neophodni uslovi (smeštaj, hrana, lična higijena, slobodno vreme, prevoz do terena i izleti).
Ovakva vrsta kampova omogućava mladima da za mala novčana sredstva upoznaju zemlju, kulturu, znamenitosti, sklope inostrana prijatelstva i lepo se zabave.