GOK je klub Pokreta gorana i centra volontera Pančeva, čija je osnovna ideja okupljanje dece i mladih Pančeva, kako bi im se pružila mogućnost da kreativno izraze svoje ideje i potencijale, a u cilju podizanja kapaciteta goranske organizacije. Omladinski klub je mesto na kojem svi zainteresovani mladi mogu steći iskustvo i obrazovanje iz različitih oblasti, putem kreativnih radionica,radionica stranih jezika, dramske i literarne umetnosti, ekologije, novinarstva, web dizajna i drugih njima bliskih oblasti.

Osim edukativnih radionica, GOK svoje vreme, prostor, opremu i ideje nudi mladima za kvalitetno provođenje njihovog slobodnog vremena, kako bi postao prepoznatljivo okupljalište mladih i početna stanica u ostvarivanju svih njihovih inicijativa.Takođe, klub ima za cilj podsticanje pančevačke omladine na aktivno učestvovanje u društvu,unapređivanje sistema informisanja mladih o ostvarivanju njihovih mogućnosti u lokalnoj zajednici.

Za realizaciju i vođenje radionica:

  • stranih jezika (engleski i španski),
  • web dizajna,
  • osnova novinarstva.
  • ekoloških,
  • likovnih i
  • radionica dramskih umetnosti

zaduženi su dugogodišnji aktivisti i tim-lideri naše organizacije. Njihova uloga je da pripreme i vode radionice u zavisnosti od opredeljenja i uzrasta članova GOK-a.

Pored različitih radionica mladi imaju mogućnost da besplatno pristupe računarima i internetu, svakog radnog dana od 10 do 22 časa, kao i da provode svoje slobodno vreme družeći se međusobno van kafića, parkova i svojih kuća, a opet kao kod svoje kuće.

Takođe, se mladima u omladinskom klubu GOK pruža prilika da se uključe u različite akcije i da ispolje svoje kreativne ideje koje se uz malo truda i želje za aktivnim učešćem mogu i realizovati, a doprinose zadovoljenju najhitnijih potreba mladih (npr. doprinose bržem zapošljavanju mladih i povećavaju njihovu zapošljivost;
Olakšavaju ispunjavanje njihovih kulturnih, sportskih i drugih potreba ili doprinose rešavanju njihovih problema vezanih za nasilje i rizične oblike ponašanja; obezbeđuju praktikovanje zdravih stilova života i stvaraju prostor za korišćenje kreativnih kapaciteta mladih i njihovo angažovanje u unapređivanju kvaliteta života u loklanoj zajednici.