Pokret gorana i centar volontera Pančeva je 29. i 30. januara, organizovao dvodnevnu radionicu pod nazivom „Rekultivacija starih banatskih parkova“ u okviru realizacije IPA projekta. Ovom skupu, koji se održavao u Malom klubu Doma omladine Pančevo, prisustvovali su predstavnici JKP-a „Zelenilo“, Gradske uprave, Privredne komore i Udruženja pčelara Pančevo, kao i učenici pančevačkih srednjih škola.

Uvod za samu radionicu i diskusiju bilo je niz stručnih predavanja koja su držali mr pejzažne arhitekture Andrijana Aćimović, ing. pejzažne arhitekture Ženja Marinković, ing. pejzažne arhitekture Olivere Stefanov i Vojkan Milutinović, predsednik Udruženja pčelara Pančevo. U radionici svi učesnici po grupama su na odštampanim mapama Goranskog parka dali svoje predloge uređenja istog što će poslužiti pančevačkim goranima da upotpune strategiju vođenja ovog parka.

Prisutni su imali priliku i da čuju nešto više o goranskom projektu „Parkovi za budućnost“ od menadžera i koordinatora projekta, Borislava Vulića i Ljiljane Konevski. Ono što je izvesno da je projektom obezbeđeno postavljanje solarnog punjača za mobilne telefone, montažno demontažna bina, sprave za vežbanje Spartakus, bežičnog interneta.

 

 

M. J.