Дана 11. маја 2011. године одржан је „Пролећни карневал“, традиционална манифестација коју организује Покрет горана и центар волонтера Панчево.

Наши суграђани су уживали у музичко-плесним тачкама деце предшколског и школског узраста из Панчева и околних места на платоу испред Градског музеја. У културно-уметничком програму учествовала су деца из вртића „Бамби“, ОШ „Исидора Секулић“, ОШ „Аксентије Максимовић из Долова, ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Омољице, ОШ „Бранко Радичевић“ и ОШ „Јован Јовановић Змај“.

Истовремено до 17 часова била је отворена Цветна пијаца са изложеним разноврсним производима. Међу њим је било пчелињих производа, здрава храна, украсног цвећа, цветних аранжмана, рукотворине старих заната, као и радова деце из ШОСО „Мара Мандић“. На штанду Пољопрвредне школе суграђани су могли видети на лицу места технике аранжирања цвећа ученика ове школе.

Покрет горана и центар волонтера Панчево је промовисао своје активности. Заинтересовани посетиоци су могли мало боље да упознају „горане“ и информишу се о нашем досадашњем раду и будућим плановима.