„ОБОЈИМО ПАНЧЕВО У ЗЕЛЕНО“

Покрет горана и Центар волонтера Панчева је у децембру месецу реализовао едукативне-креативне радионице по појединим сеоским предшколским установама и едукације по сеоским Основним школама.
На којима су малишани правили новогодишње украсе и китили јелке. Такође смо путем сликовног приручника и бојанке за предшколски узраст едуковали малишане о начину и значају садње дрвећа. Осим едукације млађих популација постоји потреба за подизањем нивоа еколошке свести њихових родитеља о значају куповине јелки са бусеном и њиховим даљим неговањем након новогодишњих празника. Из тог разлога смо делили промотивни материјал о штетним последицама сече јелки.
У јануару месецу реализоваћемо еко радионица за децу предшколског узраста и наставићемо едукацију по сеоским Основним школама. Едукације ће се односити на начин подизања заштитних појасева и њиховог очувања. Након којих ћемо децу која су учествовала на едукацијама укључивати у наше даље акције пошумљавања. Чиме ћемо утицати на решавање још једног од проблема, а то је недовољно укључивање деце из сеоских Основнох школа у активности које се реализују у нашем граду.

Пројекат је подржао :

ГРАД ПАНЧЕВО
ГРАДСКА УПРАВА
СЕКРЕТАРИЈАТ ЗА ЗАШТИТУ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ