Активисти и волонтери панчевачке организације „Покрет горана и цантра волонтера Панчево“ настављају са акцијама уређења парка код железничке станице „Варош“.

Прве активности су започете у овог лета када је саниран део парковског мобиијара (клупе и корпе за отпатке) и дечијег игралишта (љуљашке, клацкалице и пењалице), као и сакупљено смеће које се нашло у парку. Акције се спроводе у оквиру пројекта „Горански парк за будућност“, који финансира БЦИФ – Балкански фонд за локалне иницијативе.
Као битни патнери у овим активностима налазе се ЈКП „Зеленило“ Панчево и ЈКП „Хигијена“ Панчево и медијски пријатељи РТВ „Панчево“ и недељни лист „Панчевац“. Једна од битних новина је да је парк почео да функционише као образовни полигон где су ученици околних школа имали часове у природи. Парк се одликује разноврсном флором, која не треба бити запостављена. Из тог разлога је у плану и уређење простора за едукативне активности.
Ове јесени се планира замена и санација преосталог дела парковског мобилијара и дечијег игралишта, реконструкција застора који је изведен од бетонских плоча, уређење зелених површина (сечење жбунастих формација биљака, чишћење поломљеног грања и смећа), као и израда летње учионице као.

Овај парк је подугнут још 70-их година прошлог века са вишеструком наменом: за рекреацију и спорт, одмор, провод и игру деце. Међутим, због дугогодишњег не улагања парк се налази у лошем стању. Из тог разлога „Покрет горана и центар волонтера Панчево“ организује низ акција којима ће се вратити стара намена парка.

Позивамо се заинтересоване грађане да нам се придруже у наредним акцијама како би заједно вратили стари изглед и функцију „Горанског парка“ или Дударе (како је коме знано). Информације о следећим акцијама биће постављене на нашем сајту.